Virtuele Studiezaal
In de virtuele studiezaal worden veel geraadpleegde documenten opgenomen, die meestal al op studiezalen van archiefinstellingen of bibliotheken geraadpleegd kunnen worden, maar dan als microfiche of microfilm. De virtuele studiezaal laat deze documenten als digitale afbeeldingen zien en geeft dezelfde zoekmogelijkheid als op de echte studiezaal. Heeft u een afbeelding gevonden, dan kunt u helpen deze documenten te beschrijven! Bekijk de helptekst bovenaan de pagina (klik op help).

De antwoorden op veelgestelde vragen vindt u op deze pagina. Een overzicht van de bestanden op de virtuele studiezaal kunt u op deze pagina vinden.

1. Zoeken op datum

Als de datum bij u bekend is, kan direct naar het document worden gezocht.

Datum document: van
tot
 
Gemeente of instelling:
Bron:
Aktenummer:
     


2. Zoeken via toegangen, zoals klappers of 10-jaren tafels

Via deze weg kan gezocht worden in de digitale akten en documenten. Om deze te vinden moet u een aantal stappen doorlopen. Als u een naam en een periode opgeeft, komt u via een tussenstap bij het gezochte document.

Zoeken via toegang

3. Zoeken in beschreven documenten

Het is ook mogelijk om direct te zoeken in al beschreven documenten. Er worden Steeds meer documenten door het publiek beschreven, zodat deze zoekactie steeds vaker resultaat heeft. En..….. u kunt daar aan meewerken! Bekijk de helptekst bovenaan de pagina (klik op help).

Heeft u hier geen resultaat, probeer het dan via ‘toegangen, zoals klappers of 10-jaren tafels’.

Zoeken in beschreven documenten

4. Zoeken binnen bevolkingsregisters 
Bron:
Naam: t/m
Periode (jjjj): t/m